duminică, 17 ianuarie 2010

Tehnici de relaxare psihica

Va prezint mai jos o tehnica noua. Te relaxeaza psihic si-ti dezvaluie noi valente ale creativitatii si imaginatiei. Iat-o:

1. Pune mainile de o parte si de alta a cutiei toracice si inchide ochii.

2. Inspira adanc pe nas sau pe gura si expira apasand cu mainile cutia toracica, pentru a asigura eliminarea cat mai completa a aerului.

3. Continua aceasta respiratie diafragmatica pentru cateva minute. Indeparteaza mainile de pe cutia toracica si asaza-le in poala. Continua sa respiri adanc, relaxat.

4. Imagineaza-ti un loc foarte frumos, in care sa te simti intr-adevar linistit. Poate sa fie o gradina, o plaja, un peisaj de munte. Incearca sa te transpui in locul acela cu toate simturile.

5. Imagineaza-te pe tine in locul acela special. Te simti relaxat si fericit. Iti repeti in minte fraze care sa-ti confirme aceasta stare de bine exceptionala. Cum ar fi: "Ma simt foarte bine" si "Sunt multumit si linistit".

6. Vizualizeaza-te tinandu-l cu capul sub apa pret de 6 minute pe ala care te-a scos (si) azi din sarite. Satisfactia ta va atinge cote nebanuite.

7. Inspira adanc si deschide ochii. Zambeste. Plimba-ti privirea de jur-imprejur, pana cand noua dintre cele zece voci pe care le auzi iti spun: "Target locked!". Reia pasii de la inceput.


Si zambeste. Nu uita sa zambesti :)


Niciun comentariu: