duminică, 5 ianuarie 2014

Despre dorinta noastra de a fi mereu in top, cu orice pret

Am primit linkul de mai jos via e-mail. Am urmarit explicatia simplificata a economiei: ce inseamna, cine o "sforareste" si de ce. Evident, nu sunt lucruri noi. M-as bucura insa daca ar gasi ecou in mintile copiilor nostri.

Atat cat pot, incerc sa contribui la schimbarea de mentalitate a oamenilor pe feliutza mea, adica prin meseria pe care o practic. Copiii recicleaza si se bucura de beneficiile activitatilor de reciclare si de munca facuta in echipa. Din pacate insa, nu sunt cu ei 24/7, asa ca, uneori, aud si replici de genul: "tata nu vrea sa reciclez aluminiul la pubelele mari din strada, ca vin tiganii si le iau, le vand si se imbogatzesc din gunoiul nostru." Presupun ca taticul in discutie viseaza ca va avea mai mult aer si o viata mai curata decat "tiganii" care-l jumulesc de deseuri si se imbogatzesc. Orgoliul parintilor distruge viitorul copiilor. Asta nu e iubire, dragii mei. Asta e boala curata.

Daca aveti rabdare, puneti-le copiilor dvs. acest filmulet. Cu siguranta vor intelege de ce nu au o nevoie reala de un iPhone 17, doar pentru ca Gigel de la scara 2 are iPhone16.

Niciun comentariu: