marți, 20 august 2013

Ziua 16

..a inceput cu seara zilei 15. Am plecat pe la 21.30 din Ipswich catre Dover, avand inaintea noastra 200 km de bezna. Ne-am uitat mai atent la biletul de ferry, era catre Calais, nu catre Dunkerque, insa plecarea din port era stabilita tot la 00.30. Gonind noaptea, pe un drum necunoscut, chiar daca L mergea inainte, nu ma simteam foarte in largul meu, asa ca scadeam viteza usor-usor. Ma treceau fiori cand vedeam semne de "atentie, animale salbatice 3-4-10 mile". Daca ar fi aparut vreunul, nu cred ca as fi avut viteza de reactie suficient de buna ca sa il evit.

Autostrada spre Londra e un vis din punct de vedere al asfaltului si al semnalizarilor de tot felul. Benzile sunt demarcate cu mici dispozitive reflectorizante sau luminoase in mai multe culori, care sa te ajute la preselectia benzilor pentru diverse destinatii.

White Dream s-a comportat frumusel pana la Londra, la statia de taxare. Dupa ora 22.00, accesul prin spatiile cu bariera este free, numai ca toate masinile trebuie sa opreasca si sa astepte sa se ridice bariera. Am redus si eu viteza, ca tot omul de rand, pana cand mi s-au stins brusc luminile in bord si m-am trezit in mijlocul unei autostrazi cu 8 benzi pe sens fara curent, cu masini curand siroaie, pe intuneric si cu o motoreta grea pe care ma chinuiam s-o imping ca sa o iau din drum. L-am sunat pe L si l-am asteptat sa se intoarca. Am impins-o impreuna pana am adus-o pe margine. Si-a scos lanterna si a puricat-o: era o mufa. A clipsat-o la loc, mi-a explicat ce sa fac dc se mai intampla asta si am pornit din nou la drum. Am alimentat intr-o benzinarie si am observat ca nu mai mergea semnalul dreapta fatza. Dupa refacerea instalatiei, firele sunt mai stranse un pic si sarise mufa de la semnal... A pus-o si pe aiala loc, totul a fost minunat panala Dover, cu toata bezna si cu toata ceatza Angliei care parca nu avea chef sa-i rapesc Pacifica si s-o duc pe mainland.

Am ajuns la 00.25 la casa de bilete unde se face check-in pentru ferry si, pana s-a foit nenea de la casa,,pana s-a consultat cu trei insi, vremea a trecut si am pierdut ferry-ul. Am avut noroc ca mi-a schimbat biletul pentru cel de 02.30, asa ca m-am asezat civilizat pe Lane 4, parcand vaporul pe cricul central si asteptand sa curga cele doua ore. Frig. Pescarusi care zburau noaptea, la lumina felinarelor din port. Tiruri. Numere de inmatriculare diverse. Am scos un sandwich, l-am mancat si m-am intins pe motoreta. Am urcat prima pe ferry, am asteptat sa-mi vad bijuteria securizata cu chingi in pantecele balenei si m-am cocotat pe Deck 7, unde m-am intins un pic. Pana la Calais.

Va urma...

Niciun comentariu: